Cukrová reforma budí nevôľu
Odpor proti reforme cukrového režimu v Európskej únii. Krajiny, ktoré sú za a proti reforme. Reforma má zmeniť zastaraný systém dotácií a kvót. Ten viedol k tomu, že ceny cukru na európskom trhu sú trikrát vyššie ako svetové ceny. Európska komisia počíta so znížením garantovaných výkupných cien cukru a cukrovej repy. Plánované zmeny vyvolali nevôľu aj u pestovateľov cukrovej repy. Návrh zničí niekoľko desiatok cukrovarov a tým aj niekoľko tisíc pracovných miest.