Nelineární transformace asymetrických dat v regulačních diagramech - Škapa, Stanislav
Pojem regulačný diagram bol zavedený Dr. Shewartom, regulačný diagram má všeobecne slúžiť ako diagnostický nástroj na posúdenie, či sa sledovaný proces (predstavovaný nejakou meranou veličinou, ktorá ju charkterizuje) správa tak, ako očakávame. Základné predpoklady pre Shewartov regulačný diagram meraním. Nelineárna transformácia asymetrických dát. Príklad využitia transformácie dát v regulačnom diagrame.