Zo zlatníka ekonóm - Dinis, Igor
Prvý nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1969 - Ragnar Frisch z Nórska. Prvé príspevky R. Frischa týkajúce sa poistnej matematiky, biometriky a kvantitatívnej ekonomiky. Aplikácia aparátu matematického programovania na makroekonomické účely. Hlavný Frischov prínos - kultivácia ekonomicko-matematických metód.