Problémy s udeľovaním Nobelových cien - Poliak, Ján
Alfréd Nobel - najvýznamnejší vynálezca 19. storočia. Podmienky udeľovania Nobelovej ceny uvedené v testamente A. Nobela. Nobelova nadácia. Nobelova cena považovaná za najvyššie vedecké ocenenie. Teória relativity bez ocenenia. Za čo sa budú udeľovať Nobelove ceny v budúcnosti.