Filozofia flexibilných zmien - Tuma, Miroslav
Úspešnosť podnikateľského subjektu závisí od včasného reagovania na zmeny prostredia. Nástup éry permanentne prebiehajúcich zmien (tvrdé zmeny, mäkké zmeny, zmeny vzťahov). Adaptačné a absorpčné mechanizmy na zmeny - moduly zmien, kategorizácia rizikových faktorov. Podmieňujúce faktory zmien - intenzívne sebavzdelávanie, odborná literatúra, internet, starostlivosť o tvorivých pracovníkov. Riadiace a formotvorné procesy zmien - koncepcia vytvárania tvorivých tímov.