Prírodu kaličí najmä výrub drevín - Múčková, Beáta
Útvar Inšpekcie ochrany prírody a krajiny Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) vykonáva štátny dozor vo veciach ochrany prírody a krajiny a tiež na úseku ochrany ohrozených druhov voľne žijúcich živočíchov a rastlín. Ochrana prírody a krajiny. Zhabané exempláre. Výrub drevín. Zásahy do lesných porastov boli zistené aj v piatom stupni ochrany. Vymožiteľnosť pokút. Kontrola vykonaná v roku 2004.