Vícefázové a flexibilní metody stanovení hodnoty podniku - Dluhošová, Dana
Príspevok je venovaný problematike oceňovania firmy. Popísané a analyzované sú rôzne aspekty oceňovania firiem. Pozornosť je venovaná najmä metodologickým prístupom uplatniteľným pri oceňovaní. Autorka popisuje výnosové metódy na bázi diskontovaných cash flow (FCFF, FCFE) a hodnoty EVA (economic value added), zvlášť viacfázové metódy oceňovania. Diskutuje sa možnosť uplatnenia metódy na bázi perpetuity, dvojfázová metóda až po zobecnenú viacfázovú metódu. Možnosti využitia opčnej metodológie pri oceňovaní firmy.