Odhad ratingu pomocí umělých neuronových sítí typu SOM - Gregor, Leoš
Analýza ratingových modelov a modelov komplexne hodnotiacich finančné zdravie. Hodnotenie finančného zdravia s využitím umelých neuronových sietí, a to Kohonenovej umelej neurónovej siete. Experimenty sú aplikované na vybrané podniky ťažobného priemyslu. Porovnanie výsledkov ratingového hodnotenia s využitím neurónových sietí s výsledkami analytickej metódy podľa ratingu spoločnosti Aspekt Global Rating.