Riadenie rizika - podmienka dlhodobej konkurencieschopnosti podnikateľských subjektov - Krátka, Zuzana, 1968-
Proces riadenia rizika ako nevyhnutná podmienka ekonomickej úspešnosti podnikateľských subjektov. Klasifikácia rizík - objektívne, subjektívne riziko, systematické, nesystematické riziká, čisté, špecifické riziká. Tri základné fázy riadenia rizika: identifikácia, ohodnotenie, finančné krytie rizika. Jednou z najefektívnejších metód finančného krytia málo pravdepodobných rizík s možným veľkým rozsahom škody, je poistenie.