Reforma riadenia verejných financií v SR z pohľadu trendov v krajinách OECD - Ochotnický, Pavol
Autor v príspevku v koncentrovanej forme posudzuje súlad prebiehajúcich reforiem v riadení verejných financií v SR - inštitucionálne usporiadanie pre rozpočtovanie s odporúčaniami OECD pre úspešný program fiškálnej konsolidácie. Hlavné prvky reformy riadenia verejných financií na Slovensku. Zmena prístupu k rozpočtovaniu. Systémové zmeny Inštitútu finančnej politiky. Reformy v oblasti riadenia verejných financií sú inšpirované odporúčaniami programu PUMA OECD v oblasti inštitucionálnych prvkov. V porovnaní s inými krajinami sa SR snaží implementovať moderné prvky v riadení verejných financií v kratšom čase. Očakávania od reformy riadenia verejných financií.