Aktuální vývoj britské ekonomiky - Zahradník, Petr
Britský hospodársky rozvoj založený na vývoze tovarov spracovateľského priemyslu a služieb a na dovoze surovín a potravín. 80. roky a vytváranie nových pracovných miest v perspektívnych odboroch. 90. roky a rozvoj bankovníctva a podnikateľskej sféry. Britská ekonomická sila v mestských aglomeráciách. Reštrukturalizácia regiónov. Štruktúra a teritoriálna orientácia otvorenosti ekonomiky. Londýn na vedúcej pozícii medzi európskymi finančnými centrami. Nízka miera inflácie a nižšia miera nezamestnanosti. Vysoká dôveryhodnosť podnikateľského a investičného prostredia. Miesto Veľkej Británie v Európskej únii.