Komparace fúzí podle IFRS a české legislativy - Valouch, Petr
Fúzia - zlúčenie, splynutie - vymedzenie základných pojmov. Účtovanie o fúziách podľa českej legislatívy. V účtovníctve sa fúzia zobrazuje dvomi postupmi : metódou spojovania podielov, metódou kúpy - použitie jednotlivých metód. Medzinárodné štandardy účtovného výkazníctva. Štandard IFRS 3 - Podnikové kombinácie. Metóda účtovania podnikových kombinácií, rozdelenie zriaďovacej ceny podnikovej kombinácie, goodwill. Porovnanie fúzií podľa IFRS a českej účtovnej legislatívy.