Združovanie obcí ako predpoklad rýchlejšieho rozvoja samospráv a regiónov - Tichý, Dušan
Problém fragmentácie sídelnej štruktúry. Súčasná podoba sídelnej štruktúry Slovenska. Vývoj počtu obcí na území SR v rokoch 1989 - 2002. Spoločné obecné úrady ako jedna z foriem medziobecnej spolupráce. Štruktúra zabezpečenia vykonávaných kompetencií prostredníctvom spoločných obecných úradov. Výdavky na správu obcí podľa veľkostných kategórií v roku 1999. Smery budúceho vývoja konsolidácie sídelnej štruktúry.