Pred čínskym textilom zachráni len stratégia - Pálková, Dana
Zatváranie domácich textilných firiem ako dôsledok nástupu čínskej konkurencie. Podnikateľská stratégia talianskeho podnikateľa Arnalda Capraia - výroba luxusného tovaru. Sústredenie sa na špecializovaný trh. Rozmach čínskeho exportu najmä po 1. januári, keď WTO zrušila kvóty na dovoz textilu z rozvojových krajín. Zrušenie vývozných ciel na 17 čínskych textilných výrobkov. Šanca pre menšie podniky - vytvorenie spoločných podnikov s Číňanmi.