Niektoré kategórie ešte odolávajú - Košťál, Daniel
Vývoj privátnej značky v Európe a na Slovensku v roku 2004. Podiel hodnoty privátnych značiek - nealkoholické nápoje, mliečne a chladené výrobky, zdravie a krása, produkty pre domácnosť. Budúci vývoj privátnej značky naznačuje aj porovnanie so západnou Európou, kde má privátna značka dôležitosť 22,6 percenta, zatiaľ čo na Slovensku je podielovo na úrovni 6,8 percenta.