Conflicts of interest between stakeholders and their role in improving corporate governance - Jerzemowska, Magdalena
Riešenie konfliktu záujmov sa môže stať užitočným nástrojom správy podniku. Najčastejšie konflikty záujmov existujú medzi vlastníkmi spoločnosti a manažérmi, a manažérmi a veriteľmi. Vplyvy konfliktov na finančné záujmy akcionárov. Sankcie a pokuty za nesprávne vedenie finančných a nefinančných výkazov. Harmonizácia s požiadavkami Európskej únie.