Otec štrukturálnej analýzy - Poliak, Ján
Prínos amerického ekonóma ruského pôvodu Wasilly Leontiefa a nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1973 pre rozvoj ekonómie. Prezident Ekonometrickej spoločnosti a Americkej ekonomickej asociácie. Analýza medziodvetvových vzťahov. Vytvorenie metódy štrukturálnej analýzy. Metóda použiteľná aj pre plánovanie. Analytický nástroj na skúmanie zložitých väzieb vo výrobnej sfére modernej ekonomiky.