Bush podpísal ambiciózny energetický zákon - Pálková, Dana
Energetická sebestačnosť ako priorita amerického prezidenta už pri jeho nástupe do funkcie. Podpísaný zákon o energetike. Zákon podporí ekonomiku USA, bezpečnosť a zvýši aj ochranu životného prostredia. Zvýšenie využitia energie z vetra a podpora ďalších alternatívnych zdrojov energie. Perspektíva vzniku Ázijsko-tichomorského partnerstva pre čistú energiu. Nesúhlas ochranárskych skupín so zákonom. Obavy z otvorenia ropných ložísk v chránených oblastiach.