Slovenská výroba pomáha európskym obuvníkom ustáť čínsky tlak - Jesný, Martin
Invázia čínskej obuvi do krajín Európskej únie - nízke ceny obuvi. Silná konkurencia pre domácich výrobcov obuvi. Domáci výrobcovia sa snažia znižovať náklady, pričom chcú zachovať módnosť, kvalitu a rýchlosť dodávok. V štruktúre nadnárodných obuvníckych firiem (Rieker, Gabor, Ecco a Geox) nachádza dôležité miesto aj Slovensko. Význam značky, kvality a využitia novej technológie pri výrobe obuvi.