Štatistické modelovanie príjmov domácností v Slovenskej republike - Pacáková, Viera
Metódy a výsledky modelovania príjmov domácností v Slovenskej republike na základe výberových údajov o ročnom čistom reálnom príjme. Grafické metódy štatistickej analýzy empirických údajov. Krabicový graf (box plot) čistých príjmov domácností. Výberové charakteristiky rozdelenia príjmov. Modelovanie rozdelenia príjmov pomocou testov dobrej zhody. Modelovanie rozdelenia príjmov pomocou kvantilových funkcií. Posúdenie kvality kvantilových modelov. Výberové charakteristiky rozdelenia príjmov.