Analýza národného dôchodku a výskum konjunktúry na Slovensku pred rokom 1948 - Unčovský, Ladislav
Problematika národného majetku a národného dôchodku sa sporadicky objavuje už v dielach ekonómov 18. a 19. storočia. Fridrich Fellner a štatistika národného dôchodku. Hugo Mészáros a odhad národného dôchodku i národného majetku Slovenska. Vojtech Krajčovič a jeho práce o národnom dôchodku. Práce iných autorov z oblasti merania národného dôchodku. Konjunkturálny výskum na Slovensku. Ďalšia práca o hospodárskej štruktúre Slovenska. Výskum hospodárstva a jeho konjunktúry v období 1945-1948.