Marketingová filosofie firmy jako základ její tržní orientace - Horáková, Helena
Trhová orientácie firiem. Ako chápať trhové zameranie firiem. Premietnutie marketingovej koncepcie do marketingovej podnikovej filozofie. Charakteristika základných faktorov, ktoré by nemali chýbať vo filozofii firiem, založených na trhu: Orientácia na trh a zákazníkov. Orientácia na produkovaný výrobok alebo poskytovanú službu. Orientácia na zodpovedajúce distribučné systémy. Orientácia na marketingový plánovací proces a marketingový plán. Orientácia na dlhodobé záujmy spotrebiteľov. Predpoklady dobrého fungovania firiem zameraných na trh.