[ Hranice Slovenska s Ukrajinou ] - Sobinkovič, Branislav
Z obsahu: Schengen prináša miliardové investície. Slovensko modernizuje hranicu s Ukrajinou a reorganizuje hraničnú a cudzineckú políciu. Frekventovaná cesta utečencov: Ukrajina - Slovensko - západná Európa. Cestovanie bez kontrol umožní až nový informačný systém. Žiadateľov o azyl bude pribúdať - vhodných priestorov na ich umiestnenie je však nedostatok.