K problematike lexikálnej motivácie v nemeckej ekonomickej terminológii - Kokošková, Silvia
Nemecký jazyk ako jazyk syntetický patrí k tým, v ktorých zohrávajú kľúčovú úlohu termíny motivované (t.j.popisné, prehľadné, sebaurčujúce). Motiváciu ale nemožno stotočňovať s prehľadnosťou štruktúry a významu jednotlivých slov. Kapitola približuje tento fakt ako aj iné aspekty motivovanej slovotvorby. Druhy motivácie.