Možnosti použitia metód neurónových sietí pri analýze a predikcii finančných procesov - Lissauerová, Darina
Oboznámenie sa so štúdiou, ktorá sa zaoberá možnosťami využitia metód tzv. samoorganizujúcich sa neurónových sietí (tzv. Kohonenových máp a metódy DCS) pri analýze a predikcii príjmových položiek štátneho rozpočtu SR. Predikcia príjmových položiek pomocou neurónových sietí. V závere štúdie sa konštatuje, že na rozdiel od svojho pôvodného zámeru (analyzovať a predikovať všetky príjmové položky štátneho rozpočtu) nakoniec splnila účel vytypovania určitej metodiky, ktorú je možné použiť na analýzu ďalších mnohorozmerných finančno-ekonomických procesov, alebo na predikciu finančných radov vo všeobecnosti.