Kto zaplatí reformu ? - Brezovský, Jozef
Európska komisia predstavila v júni 2005 reformu európskeho režimu s cukrom, ktorá počíta s poklesom cien (až o 39 percent za tonu), za ktoré EÚ vykupuje od výrobcov a pestovateľov cukor a cukrovú repu. Reforma má platiť od júla 2006. Ohrozenie výrobcov. Protesty proti reforme. Slovensku podporuje navrhovanú reformu, ale za splnenia určitých podmienok.