Prichádza štvrtá vlna sťahovania pracovných miest - Burgmaier, Stefanie
Presun pracovných miest do zahraničia zasahuje kvalifikované pracovné pozície. Export nemeckých pracovných miest zaznamenáva nový rozmer: zasahuje aj vysokokvalifikované funkcie, ktoré ešte nedávno patrili medzi nedotknuteľné. Kvalifikovaní pracovníci v dôsledku odsunu pracovných miest zostávajú bez príjmov, majú problém získať nové zamestnanie. Obavy zo štvrtej vlny sťahovania pracovný miest. Nový trend najprv zasiahol USA. Presun pracovných miest nemeckých spoločností. Rebríček offshoringových lokalít. Najatraktívnejšie offshoringové lokality.