Comparison of analyses of winegrowing and wine-production in the Czech Republic, the EU, and South Africa - Tomšík, Pavel
Nárast plôch viníc a pestovateľov v Českej republike. Odvetvie potrebuje dlhodobú štúdiu, ktorá povedie k zostaveniu novej politiky vinohradníctva a vinárstva pre potreby regionu. Trendy sú porovnávané s hlavným producentom Francúzskom a jednou zo zemí "nového sveta" - Juhoafrickou republikou. Sledovania sú zamerané na konzumáciu vína, podiel na hrubom národnom produkte, zamestnanosť v odvetví, plochy viníc a počet pestovateľov.