Role of talents in the development of agribusiness organisations - Horalíková, Marie
V súčasnom podnikaní sa stále viac presadzujú podniky, ktoré vlastnia a vedia využívať k dosahovaniu svojej konkurencieschopnosti nehmotné zdroje, predovšetkým potenciál svojich pracovníkov. Stále viac sa zdôrazňuje význam učiacej sa organizácie, znalostnej organizácie a podnikovej kultúry. Výsledky výskumu v Česku zameraného na identifikáciu prístupu manažérov podnikov v oblasti agrobiznisu k talentom a k chápaniu úlohy talentov pri dosahovaní konkurenčnej výhody. Výsledky výskumu ukazujú, že poľnohospodárske podniky nedisponujú takými možnosťami pre výber a prácu s talentami ako veľké podniky, z toho vyplýva potreba väčšieho presunu týchto činností na univerzity.