<The> Problems of maintenance of the countryside in the Czech Republic - Trávníček, Zdeněk
Štatistické údaje o vidieckych oblastiach v Česku. Problémy trvalo udržateľného rozvoja vidieka a údržby jeho krajiny - nízka hustota osídlenia, zlá veková štruktúra, nedostatočná občianska vybavenosť a infraštruktúra. Odliv obyvateľstva z týchto území. Tri hlavné ciele rozvoja vidieka a poľnohospodárstva, formulované EÚ.