Uchovávanie a archivovanie písomností, účtovnej dokumentácie a mzdovej agendy - Gášpárová, Eva
Podnikatelia, resp. firmy v prevažnej miere nemajú zriadené odborné pracoviská zaoberajúce sa archiváciou a úschovou písomností. Za obdobie viacročného podnikania pribudlo množstvo dokladov a písomností, pričom nastáva problém ich prehľadného uloženia a archivácie. Príspevok podáva návod, ako sa s týmto problémom vysporiadať. Legislatívne zabezpečenie. Archívy, registratúry - ich povinnosti. Registratúrny poriadok a plán. Uchovávanie a ochrana mzdovej agendy. Preberanie archívnych dokumentov, vyraďovanie registratúrnych záznamov.