Špecifiká v hospodárení poisťovacej inštitúcie - Majtánová, Anna
Hospodárenie poisťovne a aktuálne problémy, ktoré s tým súvisia. Súčasťou poisťovacej činnosti je tvorba a použitie technických rezerv a garančného fondu poisťovne, ktoré podstatnou mierou ovplyvňujú ekonomickú prosperitu poisťovne. Pri analýze hospodárenia sú dôležité ekonomické kategórie: Solventnosť poisťovne, technické rezervy, náklady poisťovne.