Austrália je odkázaná na dovoz pracovnej sily - Slovák, Kristian
Dlhodobý a stabilný ekonomický rast spojený s dôslednou hospodárskou reformou spravil z Austrálie jednu z najbohatších krajín sveta. Nedostatkom je, že krajine dochádzajú kvalifikované pracovné sily, aj vzhľadom na relatívne nízky počet obyvateľov. Pod akútny nedostatok pracovných síl sa podpisuje paradoxne dlhodobý a stabilný ekonomický rast. Silný rast produktivity práce. Zvyšovanie počtu legálnych prisťahovalcov (aj kvalifikované sily) v posledných rokoch. Podpora voľného obchodu.