Comparison of taxes in the OECD member countries - Kubátová, Květa
Porovnanie výšky daňového zaťaženia a skladby daňovej štruktúry v krajinách OECD. Ide predovšetkým o rozdiely medzi tromi skupinami krajín - pôvodnými 15, novými 4 členskými krajinami EÚ (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko) a 11 zväčša mimoeurópskymi krajinami OECD. Rôzne príčiny rozdielov vo vzťahu daní k hrubému domácemu produktu a v daňovej štruktúre.