Instituce a výkonnost - Vymětal, Petr
Historický pohľad na úlohu inštitúcie v ekonómii. Inštitucionálna ekonómia vo všeobecnosti. Nová inštitucionálna ekonómia. Definícia inštitúcie. Vzťah inštitúcie a ekonómie. Inštitúcia a výkonnosť. Sociálny, inštitucionálny a ekonomický vývoj spoločnosti. Klasifikácia inštitúcií. Inštitucionálne faktory ovplyvňujúce ekonomický rast. Možnosti merania inštitucionálnej kvality.