Rozpočtovanie v podniku - vybrané problémy - Neufeld, Juraj, 1946-
Rozpočtovníctvo svojou charakteristikou patrí do plánovacích informácií v oblasti hodnotového a vnútropodnikového riadenia. Tvorí ho systém rozpočtov, ktorý je úplne v právomoci podniku. Prvkami systému rozpočtov sú jednotlivé druhy rozpočtov, ktoré sú rozlíšené podľa viacerých hľadísk. Prostredníctvom rozpočtov sa v podniku stanovujú dlhodobé i krátkodobé úlohy. Charakteristika hlavných zásad na riadenie podnikovej činnosti. Dlhodobý rozpočet. Ročné vykonávacie rozpočty. Operatívne rozpočty. Rozpočet strediskových nákladov. Rozpočet vnútropodnikového výsledku hospodárenia. Ceny v rozpočtovníctve.