Vymedzenie prístupov k vzdelávaniu zamestnancov - Olexová, Cecília, 1976-
Vymedzenie základných prístupov podnikov k vzdelávaniu zamestnanacov. Charakteristika piatich prístupov k vzdelávaniu a rozvoju zamestnancov. 1. Nulový variant. 2. Náhodný prístup. 3. Organizovaný prístup. 4. Cielená koncepcia. 5. Koncepcia učiacej sa organizácie. Nová ekonomika prináša radikálne posuny okrem iného i do postavenia a rýchlo rastúceho rozsahu ľudských vedomostí.