Rusko v současné Střední Asii - návrat nebo kontinuita? Případ Tádžikistánu - Horák, Slavomír
Špecifiká tadžickej zahraničnej politiky. Rusko ako strategický partner pre Tadžikistan a spolupráca s ďalšími štátmi. Historický vývoj rusko-tadžických vzťahov. Politické a diplomatické vzťahy. Vojenské vzťahy. Ekonomická spolupráca. Etnické a jazykové vzťahy. Riešenie problému nezamestnanosti - pracovná migrácia.