Slovensko pred vstupom do menovej únie
Rôzne názory na rýchlosť vstupu do menovej únie. Základné kritériá optimálnej menovej oblasti. Vplyv Delorsovej správy z roku 1989 na proces vzniku hospodárskej a menovej únie. Plnenie maastrichtských ktitérií na Slovensku a v krajinách V4.