Celostnosť - princíp budúceho rozvoja manažmentu - Porvazník, Ján
Fragmentarizácia v myslení a vo vede. Celostný prístup k manažmentu. Model celostných manažérskych kompetencií. manažment odborných znalostí. Manažment - filozofia, veda a umenie. Manažment v polohe dimenzie sociálnej zrelosti je filozofiou. manažment v dimenzii odbornej zdatnosti je vedou.