Pozor na riziko kapitálu - Baláž, Vladimír
Private equity sú investície do spoločností, ktoré nie sú kótované a obchodované na verejnom trhu. Ich poslaním je vyvinúť nové produkty a technológie, rozšíriť kapitálovú základňu firmy a umožniť fúzie či akvizície podnikov. Private equity v strednej a východnej Európe sú relatívne novým javom. Po vstupe SVE do EÚ - rast objemu private equity. Fázy investovania pomocou private equity. Exit /realizácia investície/ - ako najdôležitejšia časť investície, spôsoby exitu. Budúcnosť je v rozvoji leverage operácií.