<The> U curve hypothesis and its practical verification - Srpová, Jitka
Hypotéza existencie U-krivky. Hypotéza U-krivky predpokladá existenciu vzťahu medzi výnosnosťou a veľkosťou podniku. Predpokladá, že veľmi malé a veľké podniky dosahujú vyššiu výnosnosť než podnik stredný. Overenie hypotézy. Výber kritérií. Členenie podnikov podľa veľkosti. Postup pri analýze dát. Analýza celého súboru.