Ľudské práva a postavenie žien v Európskej únii - Brezníková, Soňa
Základné normatívne medzinárodné dokumenty univerzálneho a európskeho systému ochrany ľudských práv a slobôd. Amsterdamská zmluva (1997) - princíp rovnosti mužov a žien ako jeden z hlavných cieľov Európskeho spoločenstva, rovnosť v účasti na moci a rozhodovaní. Podiel žien v Európskom parlamente (1999-2004).