Hospodársky rast Slovenskej republiky v kontexte otvorenosti slovenskej ekonomiky - Fašung, Peter
Sledovanie vývoja ukazovateľov hospodárskeho rastu. - oživenie svetového hospodárstva. Vývoj HDP, dovozu a vývozu v SR. Tempo rastu HDP. Miera akou sa vplyv zmien vo svetovom hospodárstve prenesie do národnej ekonomiky závisí od jej otvorenosti a od zapojenia konkrétnej krajiny do medzinárodných ekonomických vzťahov. Vývoj funkčnej otvorenosti SR. Ekonomika Slovenska je vysoko zapojená do medzinárodných ekonomických vzťahov - výhody a nevýhody.