Global ageing - ukazovatele, indikátory, výpočty - Hvozdíková, Veronika
Globálne starnutie populácie - jeho dynamika a dôsledky. Základné demografické determinanty globálneho starnutia. Rozsah a rýchlosť globálneho starnutia. Rovnováha medzi vekovými skupinami. Demografický a socio-ekonomický profil staršej generácie. Problém starnutia populácie a jeho sociálne a ekonomické dôsledky budú v 21. storočí vyžadovať zvýšenú pozornosť ekonómov, sociológov i tvorcov politík.