Technológia a inovácie ako základný faktor ekonomického rozvoja - Klas, Antonín
Vymedzenie pojmu technológia. Vplyv technológie na ekonomický rozvoj. Vzťah technológie, vedy a výskumu. Základné formy technológie. Transfer a difúzia technológie. Význam inovácií v ekonomickom rozvoji. Vývoj technologickej a inovačnej politiky.