Pivo varili už starí Slovania, pivovary fungujú od stredoveku - Hallon, Ľudovít
História technológie výroby piva. Charakter pivovarníctva a jeho rozmach od stredoveku. Rozvoj sladovníctva na Slovensku. Pivo ako vývozný artikel. Hospodársko-politické zmeny na prelome 80. a 90. rokov a ich vplyv na pivovarníctvo.