Riadenie nákladov pomocou metódy balanced scorecard - Olexová, Cecília, 1976-
Metóda BSC ako kvalitatívny nástroj riadenia výkonnosti. Koncepcia balanced scorecard (BSC) ako nástroj implementácie stratégie, je vhodná predovšetkým pre rozklad vízie podniku cez strategické ciele, špecifické podnikové ukazovatele na ich meranie až po stanovenie opatrení na dosiahnutie vytýčených cieľov. Formulovanie vízie a jej rozklad na strategické ciele a merateľné kritériá pre všetky oblasti BSC - uvedené na príklade výrobného podniku.