Európska únia sa stará o bezpečnosť výrobkov - Korčoková, Marína, 1970-
Európska únia má zavedený systém ochrany bezpečnosti produktov a bezpečnostné systémy kontroly dodržiavania bezpečnostných noriem RAPEX, RAPEX-EHLASS, RASFF, REACH. Cieľom RAPEX je rýchle informovanie v rámci únie o nebezpečných spotrebných výrobkoch. Informácie o spotrebiteľských organizáciách v SR.