Európska zahraničná politika - politika 21.storočia? - Tito, Ľudovít
Požiadavky prehĺbenia integračných procesov v Európe. Otázka strategických partnerstiev Európy s USA a Ruskom. Etapy spoločnej európskej zahraničnej politiky. Hlavné osobnosti usilujúce o koordináciu zahraničnej politiky Európy. Postavenie Európy vo svetovom systéme. Nárast významu medzinárodných organizácií.